WGA Deels Verzekerd

Interesse?

Wij verwijzen u door naar een adviseur

U kunt er als werkgever voor kiezen om bij WGA eigenrisicodragen alleen de risico’s te verzekeren die u zelf kunt dragen. Dit levert niet alleen een gunstige verzekeringspremie op. Wie zelf financieel betrokken blijft, krijgt ook waardevolle prikkels om samen actief aan de slag te gaan met de re-integratie. Daarom biedt VSZ de unieke mogelijkheid om naast 100% het WGA-risico ook deels te verzekeren met de eigen risico mogelijkheden 25%, 50% en 75%. Op basis van uw financiële positie bepaalt u samen met uw adviseur het risico en de prikkel die past.

WGA Deels Verzekerd biedt het beste van twee werelden

Hoe zien de voordelen van Deels Verzekerd er precies uit?

 • U bespaart direct op verzekeringskosten;
 • Dit verbetert gelijk uw cashflowpositie;
 • Een positief effect in schadelastbeheersing verhoogt ook nog het jaarlijkse bedrijfsresultaat.

Bij Deels Verzekerd blijft u als werkgever direct financieel betrokken bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit zorgt voor een prikkel tot gezamenlijke inspanning. Deze betrokkenheid en prikkel zorgen voor de genoemde grote financiële voordelen.

Unieke tool voor u als werkgever

Met ons Deels Verzekerd product kiest u dus voor een product wat bij uw risicoprofiel en financiële positie past. Onze unieke tool de dashboardrapportage geeft u ieder kwartaal zicht op de ontwikkeling van uw schadelast. Door inzicht bent u in staat om hierop te sturen en structureel uw schadelast te verlagen. 

Pré-WGA scan

Het is essentieel om grip te krijgen op ziekte gedurende de eerste twee jaar. Wij helpen u hierin met een pré-WGA scan. Ieder kwartaal voert ActivaSZ deze voor u uit met als resultaat een adviesrapport. Hierin maken zij u als werkgever een inschatting welke geanonimiseerde zieke medewerker een verhoogde kans op instroom in de WGA heeft. Met dit rapport kunt u samen met uw adviseur gerichte stappen zetten om de schadelast te beperken. Ook ActivaSZ staat voor u klaar om u van verder re-intregratieadvies te voorzien.

Uitvoering WGA en Ziektewet door topspecialisten

VSZ maakt onderdeel uit van de Acture Groep. Een uniek collectief van innovatieve specialisten op het gebied van sociale zekerheid. Hierdoor profiteert u altijd van uitvoering door topspecialisten. Bij onze WGA-oplossingen zijn dat ActivaSZ (alle werkgevers, met uitzondering van de Uitzendbedrijven) en Acture (voor de Uitzendbedrijven). Zij zijn in staat zowel de ziektebegeleiding en re-integratie, als de uitbetaling van uitkeringen te verzorgen. Dankzij onze korte lijnen en gezamenlijke innovatiekracht kunnen we u maximaal ontzorgen.

De voordelen van WGA Deels Verzekerd op een rijtje

 • U neemt als werkgever zelf de financiële regie, maar heeft geen last van de operationele en administratieve verplichtingen die bij WGA eigenrisicodragen horen;
 • U heeft de mogelijkheid tot optimale schadelastbeheersing door continue inzicht in de WGA instroomrisico’s door preventieve interventies;
 • Alle kosten in de WGA-periode zijn gedekt volgens het gekozen verzekeringspercentage;
 • U heeft geen omkijken naar de uitbetaling van de uitkeringen: die regelen wij voor u, inclusief alle administratie;
 • Direct kostenvoordeel voor u en verbetering van de cash flowpositie;
 • Unieke instrumenten ter ondersteuning van het advies.

Interesse in WGA Deels Verzekerd?

 • Neem contact op met uw adviseur als u een offerte wilt ontvangen.
 • Neem contact met ons op voor doorverwijzing naar een adviseur.

Overig