Ziektewet Eigenrisicodragen

relatiebeheer@vszassuradeuren.nl

Binnen 5 werkdagen reactie

088 488 4000

Bereikbaar van 8:30u tot 17:30u.

Als adviseur weet u als geen ander hoe belangrijk het voor uw klanten is grip te hebben op de kosten van verzuim van (ex)-werknemers. Bij het werken met tijdelijke krachten kunnen deze kosten nog verder oplopen. De werkgever is (deels of geheel) verantwoordelijk voor de uitkeringen die gedaan worden voor de Ziektewet. Blijft herstel uit dan geldt dit na twee jaar ook voor de uitkering van de WGA. Zo kan de werkgever in totaal twaalf jaar financiële schade lijden. Goede redenen om te adviseren zélf de regie te nemen bij de ziektebegeleiding en de re-integratie. Met de verzekering Ziektewet Eigenrisicodragen houdt u grip op deze kostenpost en staan wij graag aan uw zijde.

Met een positieve aanpak schade beperken

Wij weten als geen ander dat bij het beperken van Ziektewet- en WGA-schade alleen duurzaam resultaat telt. Daarom stimuleren onze dienstverleners mensen op een positieve manier om weer aan het werk te gaan. Ons uitgangspunt hierin is dat werk altijd de beste sociale zekerheid is. Een uitkering kan soms noodzakelijk zijn. Uiteindelijk zijn de (ex-) medewerkers beter af als ze zoveel mogelijk zélf in hun inkomen kunnen voorzien.

Wat bieden wij u als adviseur?

Wij bieden u als adviseur een all-in product. Dus verzekeren inclusief dienstverlening die ook nog aantoonbaar beter dan de markt presteert. Uw klant wordt volledig ondersteund in alle verplichtingen die gelden voor eigenrisicodragen. Door de hoge kwaliteit van dienstverlening zijn wij ook in staat om de premie voor de eerste 3 jaar vast te zetten. Door uw advies heeft uw klant stabiliteit in de kosten en grip op de kosten.

Uitvoering Ziektewet en WGA door topspecialisten

VSZ maakt onderdeel uit van de Acture Groep. Een uniek collectief van innovatieve specialisten op het gebied van sociale zekerheid. Hierdoor profiteert de werkgever altijd van uitvoering door topspecialisten. Bij onze Ziektewet-oplossingen zijn dat ActivaSZ (alle werkgevers, met uitzondering van de Uitzendbedrijven) en Acture (voor de Uitzendbedrijven). Zij zijn in staat zowel de ziektebegeleiding en re-integratie, als de uitbetaling van uitkeringen te verzorgen. Dankzij onze korte lijnen en gezamenlijke innovatiekracht kunnen we maximaal ontzorgen.

De voordelen van deze verzekering Ziektewet Eigenrisicodragen op een rijtje

  • Unieke oplossing ontwikkelt door de grondlegger van de private uitvoering van de sociale zekerheid om de regie op de schadelast in eigen handen te nemen;
  • Wij nemen alles voor de werkgever uit handen, deze  heeft geen last van de financiële en administratieve verplichtingen die bij Ziektewet eigenrisicodragen horen;
  • De werkgever is de eerste ziektedag verzekerd van optimale schadelastbeheersing en preventie van WGA-schade;
  • Alle kosten in de ziektewetperiode zijn gedekt. De verzekering vergoedt de Ziektewet uitkeringen die de eigenrisicodrager moet betalen aan zieke (ex-) medewerkers;
  • De werkgever betaalt één totaalpremie voor de verzekering en alle bijbehorende dienstverlening. Als een uitzendbedrijf kiest voor Deels Verzekeren dan geldt dit niet;
  • Als eigenrisicodrager is de werkgever verantwoordelijk voor de ziektebeoordeling, begeleiding en re-integratie. Wij nemen dit helemaal uit handen.

Interessant voor uw klant en interesse om samen aan de slag te gaan? Onze accountmanager gaat graag met u in gesprek. Maak een afspraak of bel met:

Marco Reekers, m.reekers@vszassuradeuren.nl, 06-20409423

André Hackmann, a.hackmann@vszassuradeuren.nl, 06-11218723

Overig