WGA Eigenrisicodragen

Interesse?

Wij verwijzen u door naar een adviseur

Wie kiest voor WGA eigenrisicodragen, doet dit vanuit de overtuiging dat hij met een private oplossing beter af is dan via publieke verzekering bij UWV. Het is dan wel belangrijk om samen met uw adviseur zélf de regie te hebben over het WGA-risico. Daarnaast is van belang dat u direct betrokken blijft bij de re-integratie en dat u ook zicht en optimale grip heeft op de eerste twee ziektejaren, bij al uw medewerkers. Onze Verzekering WGA Eigenrisicodragen regelt het allemaal.

Verzekeringsoplossingen

VSZ heeft de filosofie dat u alleen de risico’s moet verzekeren die u niet zelf kunt of wilt dragen. Wij bieden hierin twee oplossingen aan:

  • een 100% dekking en
  • de unieke optie Deels Verzekerd.

Bij Deels Verzekerd kunt u kiezen uit 25%, 50% of 75%. Dit levert niet alleen een gunstige verzekeringspremie op. Wie zelf financieel betrokken blijft, krijgt ook waardevolle prikkels om actief samen aan de slag te gaan met de re-integratie. Op basis van uw financiële positie bepaalt u met uw adviseur het risico en de prikkel die bij u past.

Pré-WGA scan

Het is essentieel om grip te krijgen op ziekte gedurende de eerste twee jaar. Wij helpen u hierin met een pré-WGA scan. Ieder kwartaal voert ActivaSZ deze voor u uit met als resultaat een adviesrapport. Hierin maken zij u als werkgever een inschatting welke geanonimiseerde zieke medewerker een verhoogde kans op instroom in de WGA heeft. Met dit rapport kunt u samen met uw adviseur gerichte stappen zetten om de schadelast te beperken. Ook ActivaSZ staat voor u klaar om u van verder re-intregratieadvies te voorzien.

Met een positieve aanpak WGA-schade voorkomen en beperken

Wij weten als geen ander dat bij het voorkomen en beperken van WGA schade alleen duurzaam resultaat telt. Daarom stimuleert onze dienstverlener mensen op een positieve manier om weer aan het werk te gaan. Met een helder uitgangspunt: werk is altijd de beste sociale zekerheid. Een uitkering kan soms noodzakelijk zijn. Uiteindelijk zijn uw (ex-) werknemers beter af als ze zoveel mogelijk zélf in hun inkomen kunnen voorzien.

Dienstverlening WGA en Ziektewet door topspecialisten

VSZ maakt onderdeel uit van Acture Groep. Een uniek collectief van innovatieve specialisten op het gebied van sociale zekerheid. Eén onderdeel van deze groep is ActivaSZ. Bij al onze WGA-oplossingen wordt de dienstverlening door hen uitgevoerd. Zij zijn in staat zowel de ziektebegeleiding en re-integratie als de uitbetaling van uitkeringen te verzorgen. Dankzij onze korte lijnen en gezamenlijke innovatiekracht realiseren wij voor u een maximaal resultaat.

De voordelen van deze Verzekering WGA Eigenrisicodragen op een rijtje

  • U neemt als werkgever zelf de financiële regie, maar heeft geen last van de operationele en administratieve verplichtingen die bij WGA eigenrisicodragen horen;
  • U heeft de mogelijkheid tot optimale schadelastbeheersing door continue inzicht in de WGA instroomrisico’s door preventieve interventies;
  • Alle kosten in de WGA-periode zijn gedekt volgens het gekozen verzekeringspercentage;
  • U heeft geen omkijken naar de uitbetaling van de uitkeringen: die regelen wij voor u, inclusief alle administratie;
  • Direct kostenvoordeel voor u en verbetering van de cash flowpositie;
  • Unieke instrumenten ter ondersteuning van het advies.

Interesse in onze Verzekering WGA Eigenrisicodragen?

  • Neem contact op met uw adviseur als u een offerte wilt ontvangen.
  • Neem contact met ons op voor doorverwijzing naar een adviseur.

Overig